Navigáció
fuvos

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ pályázatot nyújtott be a Nemzetközi Visegrádi Alaphoz ez év márciusában. A „Standard Grant” elnevezésű pályázati kiírás a nagyobb volumenű és költségvetésű programokat támogatja 6 különböző kategóriában.

A kulturális központ „kulturális együttműködések” programpont alatt, a három másik visegrádi ország együttműködésével (Lengyelország, Csehország, Szlovákia) nyertes pályázat esetén a XXXVI. Békés-tarhosi Zenei Napok idején 2012. június 27 – július 1. között kívánja megrendezni az I. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót, melynek házigazdája a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar lenne Bagoly László karnagy vezényletével. A találkozó apropóját a 2010-ben elsőként megrendezett hazai fúvóstalálkozó ihlette. Idén nyáron Szlovákiából a Veselá Kapela (Vidám Fiúk), Csehországból Dechovў Orchestr Mladўch Němčice Nad Hanou, Lengyelországból a Stowarzyszenie Muzyczne Krakowska Orkiestra Staromiejska csoportokat kívánjuk vendégül látni. Ezen kívül lenne még egy magyar csoport, a salgótarjáni Holdfény Mazsorett Együttes, akik már többször felléptek a lengyel fúvósokkal itthon és külföldön egyaránt.

A pályáztató jóvoltából a “Small Grant” programpont keretén belül 2009-ben a központ már vendégül láthatta a “Klások” és “Decka z Kunovic” néptánccsoportokat szintén Szlovákiából és Csehországból.