Navigáció
vonoszaro

Az egy hetes táborba az ország minden pontjáról érkeztek diákok, Budapesttől Debrecenig, Bajától Orosházáig, sőt Hajdúböszörményből, Szegedről, Hódmezővásárhelyről és a határon túlról, Kolozsvárról is. A sok tehetséges résztvevő napi programját elsősorban a szakmai munka töltötte ki: szólampróbák, zenekari összpróbák, egyéni hegedű, cselló és kamarazenei órák, melyeket a tábor művésztanárai vezettek. Ez idő alatt a gyakorláshoz biztosított volt a zongorakíséret is.

A napi munka végén kikapcsolódásként részt vehettek a XXXVI. Békés-tarhosi Zenei Napok itt tartózkodásuk ideje alatt megrendezett előadásokon is, mint a nyitóhangversenyen, a Sebestyén Márta nevével fémjelzett népzenei és régi zenei előadáson. Ezen kívül bemutatkozó összejövetel, vidám zenei vetélkedő, közös futballozás, svájci est és a tábor királyának, valamint a királynőjének megválasztása is az esti kikapcsolódást szolgálta.

Az utolsó napon, 2012. június 23-án megrendezésre került táborzáró hangverseny első részében szólistákat és kamarazenei csoportokat hallhattak, majd a második felében három mű erejéig a tábor zenekara játszott. Vezényelt Werner Gábor, a Budapesti Dohnányi Zenekar karmestere, míg a tábor vezetője Sándor Ottó csellótanár volt.