Navigáció
 
Helyszín: Békési Galéria
 
Az együttes tagjai:
Jantyik Zsolt – ének
Jantyik Csaba – gitár, vokál
Fazekas László – basszusgitár
Kiss Attila – dob, ütőhangszerek
 
Belépődíj: 1500 Ft/fő, Békés Kártyával 1000 Ft/fő
Csoportos kedvezmény, minimum 10 fő esetén: 1000 Ft/fő.
 
 
A PG csoport a nyolcvanas évek végén alakult meg Debrecenben, a Kossuth Lajos Egyetem akkori hallgatóiból. Többszöri tagcserék után alakult ki a zenekart ma is jellemző, szövegcentrikus, rockos zenei irány. A sajátos dallamvilágukat “Alföldi zene” műfaji meghatározással illetik, idézve a zenekar első lemezének (1990) címét.

Az első turnéjuk 1989-ben szerveződött, ebben az évben még Moszkvában is koncerteket adtak. A koncertek mellett, a ’90-es években 5 lemezük készült, de nemcsak ebben voltak kiemelkedők, hanem ’94 végétől – a magyar zenekarok közül elsőként – az interneten is lehetett olvasni az együttesről a http://www.pgcsoport.hu címen. A következő évben, a sokévi kemény munka átütő sikert hozott számukra: a Marlboro Rock in ’95 fesztiválon győzelmet arattak. Ennek köszönhetően a nyár végén eljutottak a Marlboro nemzetközi gálájára is (Svájc), ahol olyan világsztárokkal léphettek fel, mint Bob Geldof, Neil Young és a Pearl Jam.
 
A PG Csoport 2007 második felében, a debreceni Lovardában ünnepelte 20 éves fennállását, egy monstre (több mint 3 órás) koncerttel, melyen valamennyi volt pégés tag szerepelt. A koncert egyben a zenekar nagy visszatérése is volt. 2008 őszén a Kölcsey Központban (Debrecen) adtak nagysikerű “csendes” koncertet akusztikus hangszerelésben, nagyszerű nép- és régi zenészekkel kiegészülve. Ennek folytatásaként 2009-ben Halmos Béla prímás, a magyar táncház-mozgalom egyik atyja egyre gyakoribb vendégként csatlakozott a zenekarhoz, mely egy közös munka, egy többszámos áthangszerelt repertoárhoz vezetett.