Navigáció
Galambos Hajnalka elbűvölő énekét hallhatják azok, akik ellátogatnak 2014. június 22-én békésre a református templomba. A műsorban közreműködik Teleki Miklós orgonaművész.
 
1983-ban született Békéscsabán. Mikor került kapcsolatba az énekléssel?
Már 5 éves koromba édesanyám beíratott a zeneóvodába, majd a zeneiskolai éveim alatt a szolfézs órán is mindig énekeltem. 13 évesen kezdtem el népdaléneklési versenyekre járni, amikre édesanyám készített fel, ő ugyanis énektanár. Ettől kezdve folyamatosan ott volt az életemben az éneklés. 14 évesen lettem magánének szakos a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskolában, majd érettségi után a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Intézetébe nyertem felvételt, mint magánének szakos. A diploma letétele után folyamatosan koncertezem és koncertezek. Közben elvégeztem a Szegedi Egyetem Zeneművészeti Karán az operaszakot is. 
 
Ki egyengette a pályafutását, ki volt a példaképe?
Igazából az iskolák befejezése után senki sem egyengette a pályafutásomat. A tanáraim mindig szabadjára engedtek és a saját erőmből jutottam el odáig, ahol most vagyok. Nagyon hálás vagyok édesanyámnak, Galambosné Ivacska Hajnalkának, Schultz Katalinnak, valamint Hegedüs Gönczy Katalinnak, akik Miskolcon megtanították az éneklés minden csínját-bínját. 
Példaképeim pedig külföldi énekesnők: Montserrat Caballé, Cecilia Bartoli, Joyce DiDonato és Elina Garanca. 
 
Melyik fellépésére a legbüszkébb és miért?
Három koncert van az életemben, amikre nagyon büszke vagyok. 2009-ben jártunk a Békés Megyei Szimfonikus Zenekarral a Művészetek Palotájában, ahol Beethoven IX. szimfóniájában énekelhettem a szopránszólót, 2010-ben a Művészetek Völgyében Carl Orff Carmina Burana c. művében énekelhetem a szopránszólót, valamint 2010 őszén a Repülőtéri hangárban megrendezett nagyszabású koncerten szintén a Carmina Buranaban énekelhettem a szopránszólót. Ezek nagyon szép emlékek, és talán azért is vagyok ezekre a koncertekre a legbüszkébb, mert a MÜPA és a Művészetek Völgye az ország két legnagyobb és leghíresebb koncerthelyszíne, az utolsóra pedig azért, mert CD ÉS DVD felvétel is készült belőle. 
 
A nyitókoncertet adó Békés Megyei Szimfonikus Zenekarban is énekelt, mint szólista. Milyen érzés egy ilyen nagy zenekarral a háta mögött énekelni?
Nagyon felemelő érzés, amikor az ember együtt lélegezhet egy ekkora hangi apparátussal. Fantasztikus érzés benne ülni a hangszerek hangzásában és együtt lüktetni. 
 
Kamarazenekarral is dolgozott már együtt. Kik voltak a partnerei?
A Békéscsabai Szimfonikus Kamarazenekarral koncerteztem és a Miskolci Zeneművészeti Egyetem Kamarazenekarával dolgoztam együtt. 
 
2014. június 22-én Teleki Miklóssal közösen lépnek fel a békési református templomban, a Békés-tarhosi Zenei Napok keretein belül. Hogyan és milyen művekkel készül a fellépésre?
Természetesen már időben kiválasztottam a műveket, amiket énekelni szeretnék. Naponta előveszem őket és mindig bogarászok velük valami apróságot, majd, amint elkészülök velük, naponta többször áténekelem az áriákat, hogy megszokja a torkom és a testem a technikai malőröket, ugyanis nem könnyű műsorral készülök. 
Barokk, klasszikus és egy romantikus áriával készülök, a műsor maradjon még egyenlőre titok!
 
Köszönöm az interjút!