Navigáció
 
Fuvolaszótól volt hangos Békésen a Petőfi utca, hiszen az Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont a XL. Békés-tarhosi Zenei Napok keretében megrendezett 23. Nemzetközi Fuvolakurzusnak. 
Idén 25-en vettek részt a táborban, a legfiatalabb hölgy 9 éves volt, míg a nagyobbak 23-25 évesek. A városunkban eltöltött idő nem csak a folyamatos gyakorlásról szólt, jutott idő közös fagyizásra, hangulatos esti sétákra, activity-re a szálláson, valamint egy zenei témában megrendezett interaktív vetélkedő is szerepelt a programok között.
Az oktatók között köszönthettük ebben az évben is Matuz István, Kozma András és Regős Imre fuvolaművészeket valamint korrepetitorként Kancsár Verát és Király Mártát. Az oktatók elmondása alapján minden résztvevő sokat fejlődött a kurzus ideje alatt, az egyén órák mindenki számára hasznosnak bizonyultak. Az egyhetes munkát csütörtökön délután a Szentháromság Plébániatemplomban mutatták be, ahol a záróhangversenyükre került sor. Az első fuvoladallam felcsendülésével elkezdődött egy varázslat. A lelkes közönség vastapssal jutalmazott minden egyes egyéni produkciót. A koncert végén tanárok és diákok közös muzsikálással búcsúztak. Egyszerre volt könnyes és mosolygós a tekintetük: jövőre veletek újra ugyan itt!