Navigáció
 
Gulyás György, a Békés-tarhosi Zenei Napok megálmodója oktatta először Magyarországon a Kodály-módszert. 
A népdalgyűjtések és népi hagyományos kultúránk ápolása kapcsán 2009-ben a fesztivál művészeti vezetői és szervezői megnyitották kapuikat a néptánc előadások felé azzal, hogy a fesztiválprogramban helyet kapott a Belencéres Néptáncegyüttes Gálaműsora. Innen már csak egy lépés volt 2015-ben a 20 éves jubileumát ünneplő Suttyomba Zenekar lemezbemutató koncertje.
Idén ismét egy jó hangulatú, önálló esttel készülnek a nagyközönség számára a Suttyombások. Ez alkalomból az együttes vezetőjét, Szujó Zsoltot kérdezte Túri Andrea.
 
Mi történt Önökkel az elmúlt két évben?
Több lemezbemutató koncerten vagyunk túl. 2015-ben Békés megyében, majd 2016-ban országszerte több városban mutattuk be a lemezünkön található produkciókat. Az albumnak szerencsére sok pozitív visszhangja volt, többször hallottuk felvételeinket a Bartók és a Dankó Rádió műsorán. Táncos barátaink is előszeretettel hallgatják a számainkat autóban, házibulikon. Szóval jó érzéssel tölt el minket, hogy a lemez önálló életet él. Persze a munka nem állt meg. Folyamatosan dolgoztunk a partner táncegyüttesekkel, és új zenei anyagok összeállításán is munkálkodtunk.
 
Mi adta az apropóját az újabb koncertnek?
Egyrészt újabb zenei anyagokkal készültünk, amelyeket szeretnénk megosztani a közönséggel. Másrészt a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla programjának köszönhetően lehetőséget kaptunk 2017. évben egy újabb koncertsorozat bemutatására. 
 
Milyen terveik vannak a nyárra?
Röviden koncertek, külföldi út és természetesen pihenés. Valamint tervezzük megnyerni az 5-öst a lottón. Ehhez várjuk a tippeket. Ha valakinek van jó ötlete, várjuk 2017. június 28-án Békésen, és a koncert után megbeszélhetjük.
 
Köszönjük az interjút!
 
Időpont: 2017. június 28. (szerda) 19:00 óra
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)
 
A koncertre a  belépés díjtalan!
 
Szeretettel várunk minden kedves zenebarátot!