Navigáció
 
A vastaps és a telt ház nem volt kérdéses. Évről évre a Békés-tarhosi Zenei Napok egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadásán, a Belencéres Néptáncegyüttes Gálaműsorán és táncházán a fiatalok most is remekeltek.
A 13 bemutatott koreográfiából kiemelendő a két legújabb, Csipei Judit és Okányi Mihály tánckarvezetők munkája,  a Füzesi emlékek és a vendégkoreográfusok: Almási Berta Csilla és Módos Máté összeállítása Leánylopás címmel. Szintén nagy népszerűségnek örvendett az ifjúsági csoport által bemutatott, A dörzsölőben című koreográfia, melyet az utánpótlás neveléssel foglalkozó Mahovicsné Ladányi Anita és Hankó Tamás néptáncpedagógusok állítottak színpadra. Koreográfusi munkáját Földesi Mártonnak, az együttes másik férfi tánckarvezetőjének is láthatták több alkalommal. Az elmúlt 13 sikeres év kapcsán köszöntő beszédével Kálmán Tibor úr, Békés város alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Az élőzenéről a 7 tagú Suttyomba Zenekar gondoskodott: Szujó Zsolt (hegedű), Schӓffer Szilveszter (hegedű), Bohák Endre (brácsák), Laurik László (nagybőgő), Nagy István (fúvós hangszerek), Burai András (cimbalom), Nagy Gábor (furulya, duda). Az előadás záróakkordjaként Mahovics Tamás az együttes művészeti vezetője, a Népművészet Ifjú Mestere üdvözölte a 2017/18-as évad legjobb női és férfi táncosát, akik munkáját az elismerő oklevél mellett egy-egy ezüst nyaklánccal köszönte meg. Gratulálunk Lipcsei Katinkának és Szaszák Lászlónak az elismeréshez!
 
Ez úton köszönjük támogatását Békés Város Önkormányzatának, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és AMI-nak, a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumnak, a Belencéres Alapítványnak, a Belencéres Néptáncegyüttesért Egyesületnek, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Nemzeti Kulturális Alapnak, a Békés Drén Kft-nek, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központnak és kedves média partnereinknek: a GA-Pix Fotónak, a BékésTV-nek, a BékésMátrix-nak, a Békési Újságnak, a Békés Megyei Hírlapnak, a Csaba TV-nek, a Rádió1-nek, a Körös Hírcentrumnak, a Csaba Rádiónak és a 7.TV-nek.
 
 
 
/Fotó: GA-Pix Fotó/