Navigáció

A sok éves hagyománynak megfelelően idén is a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar előadása nyitja a Békés-tarhosi Zenei Napokat 2019. június 16-án (vasárnap) 17:00 órai kezdettel.
A hangversenyt megnyitja: Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, majd a koncertet követően pohárköszöntőt mond: Izsó Gábor, Békés város polgármestere.

Vezényel: Gál Tamás Liszt-díjas karmester, Érdemes Művész
Közreműködnek: a Muzsikás együttes és Petrás Mária népdalénekes

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar egy több mint 50 éves múltra visszatekintő együttes, a Dél-Alföld zenekultúrájának meghatározó képviselője. Számos hazai és külföldi fellépéssel vitte hírét régiónk színvonalas zenei életének. A zenekar tagjai a megye településeinek zenetanárai, akik amellett, hogy hivatásnak tekintik az ifjúság zenei nevelését, nem váltak meg az aktív előadóművészi tevékenységtől sem. Közülük többen már évtizedek óta állítják a zenekar szolgálatába mesterségbeli tudásukat, és egyre többen vannak azok a fiatalok is, akik pályakezdőként a megyébe visszatérve fontosnak tartják a zenekar fejlődését, kultúraközvetítő szerepét.

A nyitóhangverseny helyszíne: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

Belépődíj: 2500 Ft/fő, Békés Kártyával 2000 Ft/fő, Csoportos kedvezmény, minimum 10 fő esetén: 2000 Ft/fő.
A jegyek intézményünkben vásárolhatók meg, nyitvatartási idő alatt.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.