Navigáció
Sebestyénné Farkas Ilona a Hunyadi Véndiák Kórus élén, Szokolay Sándor utolsó születésnapi köszöntésén (Sopron, 2013. november 17. – Pluzsik Tamás felvétele)

Ezen a hétvégén, június 22-én szombaton 15:00 órától a békési református templomban kerül megrendezésre a Békés-tarhosi Zenei Napok egyik leglátványosabb eseménye, a kórustalálkozó.
Már a kezdetektől fogva – idén immár 16. alkalommal – a találkozó szakmai főszervezője az egykori Békés-Tarhosi Énekiskola volt diákja, későbbi Kodály-tanítvány Sebestyénné Farkas Ilona, a sokak által Mona néniként ismert és nagyra becsült karvezető.

Kodály Zoltán (balra mögötte Farkas Ilona) és Gulyás György 1953. május 1-jén, a Békés-tarhosi Zenepavilon avatásán

Kórusával, a budapesti Hunyadi Véndiák Kórussal évről-évre aktív fellépői a rendezvénynek. Rajtuk kívül még négy kórus előadásában gyönyörködhetnek a szárnyaló énekhangok rajongói.
Szintén Budapestről érkezik és lép majd a dobogóra, a May Zoltán karnagy által dirigált Chemical Singers. Egy békési, jelenleg Szegeden tanuló karvezető, Kovács Csilla vezényletével, az egyetemista fiatalokból álló TriTonus Kamarakórus érkezik a „hírös városból”. Szák Kocsis Péter karnagy dirigálásával megyeszékhelyünkről, Békéscsabáról a Chopin Kórust hallgathatják meg, városunkat pedig – Kocsorné Krizbai Anna karnagy irányításával – a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kibővített Kórusa képviseli.

A kórustalálkozóra a belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!