Navigáció

A sok éves hagyománynak megfelelően idén is a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar előadása nyitja a Békés-tarhosi Zenei Napokat 2021. szeptember 5-én (vasárnap) 17:00 órai kezdettel.
A hangversenyt Dankó Béla, országgyűlési képviselő nyitja meg, majd a koncertet követően Deákné Domonkos Julianna, Békés város oktatási és kulturális tanácsnoka mond pohárköszöntőt.
A nyitókoncert során Gál Tamás Liszt-díjas karmester, Érdemes Művész vezényel, valamint közreműködik Mester Viktória, a Magyar Állami Operaház magánénekese. Mester Viktória a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett szolfézs-zeneelmélet és magánének szakon. 1996-tól Toldy Mária musical-stúdiójában tanult, majd 1998-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen magánének, majd 2002-től opera szakos hallgatója. Tanárai Andor Éva és Kovalik Balázs voltak. Jelenleg a Magyar Állami Operaház vendégművésze.

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar  egy több mint 50 éves múltra visszatekintő együttes, a Dél-Alföld zenekultúrájának meghatározó képviselője. Számos hazai és külföldi fellépéssel vitte hírét régiónk színvonalas zenei életének. A zenekar tagjai a megye településeinek zenetanárai, akik amellett, hogy hivatásnak tekintik az ifjúság zenei nevelését, nem váltak meg az aktív előadóművészi tevékenységtől sem. Közülük többen már évtizedek óta állítják a zenekar szolgálatába mesterségbeli tudásukat, és egyre többen vannak azok a fiatalok is, akik pályakezdőként a megyébe visszatérve fontosnak tartják a zenekar fejlődését, kultúraközvetítő szerepét.

A nyitóhangverseny helyszíne: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy amennyiben részt kíván venni a hangversenyen, részvételi szándékát legkésőbb szeptember 3-ig jelezze a kulturális központban személyesen vagy az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 06 66/411-142 /16-os mellék; 06 20/569-8058.

A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Társrendező és támogató: Békés Megyei Szimfonikus Zenekar

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.