Navigáció

A Békés Megyei Príma Díjas és a Civilek a Városért Díjjal is kitüntetett Belencéres Néptáncegyüttes, újra néptánccal és népzenével tölti meg a színpadot.

2021. szeptember 18-án, 18 órától a Békés-Tarhosi Zenei Napok záró rendezvényeként, egy nagyszabású műsorral várják az érdeklődőket a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ nagytermébe (Békés, Jantyik M. u. 23-25.). A talpalávalóról a Talléros Együttes fog gondoskodni. A másfél órás műsor során a nézők ízelítőt kapnak a Kárpát-medence táncos és zenei örökségéből.

Az együttes tánckarvezetői, Simonné Csapó Magdolna és Földesi Márton. Művészeti vezető, Okányi Mihály. Az est folyamán a Belencéres táncosai mellett, az együttes utánpótlásában nevelkedő tanulók is táncra perdülnek, akik alapfokú művészeti tanulmányaikat a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskolában végzik. A csoportokban táncolók létszáma több, mint 60 fő, akik közül vannak olyanok, akik először fognak színpadon szerepelni. Sajnos a tavalyi évben nem tudtak műsort adni, ezért izgatottan készülnek a Belencéres Néptáncegyüttes műsorára. Az utánpótlás együttesek vezetői Mahovicsné Ladányi Anita és Földesi Márton néptáncpedagógusok.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy amennyiben részt kíván venni a hangversenyen, részvételi szándékát legkésőbb szeptember 17-ig jelezze a kulturális központban személyesen vagy az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 0666/411-142 16-os mellék vagy 06 20/569-8058.

Támogató adományt tisztelettel elfogadunk.

A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Társrendező és támogató: Belencéres Néptáncegyüttesért Egyesület

A műsor megvalósításához köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Csoóri Sándor Alapnak a támogatását.