Navigáció

A sok éves hagyománynak megfelelően idén is a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar előadása nyitja a Békés-tarhosi Zenei Napokat 2022. június 19-én (vasárnap) 17:00 órai kezdettel.

A hangversenyt Bagoly László, a BÉTAZEN művészeti vezetője nyitja meg, majd a koncertet követően  Kálmán Tibor – Békés város polgármestere mond pohárköszöntőt.

A nyitókoncert során Gál Tamás Liszt-díjas karmester, Érdemes Művész vezényel, szólista: Szegedi Panna Réka Erkel ösztöndíjas furulyás, valamint közreműködnek Klement Alíz, Bereczki Gábor, Puskás Sándor Róbert és Vágó János, a szimfonikus zenekar kürtművészei.

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar egy több mint 50 éves múltra visszatekintő együttes, a Dél-Alföld zenekultúrájának meghatározó képviselője. Számos hazai és külföldi fellépéssel vitte hírét régiónk színvonalas zenei életének. A zenekar tagjai a megye településeinek zenetanárai, akik amellett, hogy hivatásnak tekintik az ifjúság zenei nevelését, nem váltak meg az aktív előadóművészi tevékenységtől sem. Közülük többen már évtizedek óta állítják a zenekar szolgálatába mesterségbeli tudásukat, és egyre többen vannak azok a fiatalok is, akik pályakezdőként a megyébe visszatérve fontosnak tartják a zenekar fejlődését, kultúraközvetítő szerepét.

A nyitóhangverseny helyszíne: Békés Városi Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 21-25.)

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, hogy amennyiben részt kíván venni a hangversenyen, részvételi szándékát legkésőbb június 15-ig jelezze a kulturális központban személyesen vagy az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 0666/411-142 16-os mellék; 0620/569-8058.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.