Navigáció

Jó hírünk van a békési kóruséneklés szerelmeseinek! Kétévnyi kényszerpihenőt követően, június 25-én, szombaton 17:00 órától, a békési református templomban ismét megrendezésre kerül a Békés-tarhosi Zenei Napok egyik leglátványosabb eseménye a Kórustalálkozó.

A találkozó szakmai vezetője, immár 17. alkalommal, a legendás hírű egykori Békés-Tarhosi Énekiskola volt diákja, későbbi Kodály tanítvány Sebestyénné Farkas Ilona, a sokak által Mona néniként ismert és nagyra becsült karvezető. Kórusával, a budapesti Hunyadi Véndiák Kórussal már a kezdetektől fogva aktív fellépői a rendezvénynek. Rajtuk kívül még négy kórus előadásában gyönyörködhetnek a szárnyaló énekhangok rajongói.
Szentesről érkezik a Nagy János karnagy által dirigált Bárdos Lajos Vegyeskar, a román nemzetiséget képviselve, Gyuláról jön és lép majd a dobogókra a Ştefan Adrian Bugyi karnagy által vezényelt Pro Musica Román Kórus, Kutyejné Ablonczy Katalin karnagy dirigálásával megyeszékhelyünkről, Békéscsabáról a Calandrella Kamarakórust hallgathatják meg, városunkat pedig – Kocsorné Krizbai Anna vezényletével – a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kibővített Kórusa képviseli.


Június 26-án (vasárnap) 16:00 órától
pedig a Békés Városi Kulturális Központban kerül sor a BÉTAZEN másik leglátványosabb programelemének mondható rendezvényére, a IX. Fúvószenekari Találkozóra.

A házigazda, a Bagoly László karnagy által dirigált Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar, ez alkalommal három vidékről érkező zenekarral szórakoztatja majd a nagyérdemű közönséget.
Békéscsabáról érkezik a Domokos Balázs karnagy által dirigált Körösparti Junior Fúvószenekar, valamint idén is örömmel elfogadták a házigazda meghívását a találkozó mondhatni rendszeresen visszatérő két zenekara, a Szőke Ferenc karnagy által dirigált Lakiteleki Tűzoltózenekar és a Vágó János karnagy irányításával játszó Hódmezővásárhelyi Koncertfúvós Zenekar. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a gálaműsor kezdése előtt kb. 15:30 órától egy látványos közös menetzenélésre is sor kerül az Erzsébet-ligetben.

Mindkét programra a belépés díjtalan!


Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és a fellépők!

BÉTAZEN részletes program ITT!