Navigáció

A sok éves hagyományt követve, vasárnap a Békés Városi Kulturális Központban újra felcsendült Szokolay Sándor Tarhosi fanfárja, hírül adva, hogy Békés városában immár 47. alkalommal kezdetét vette a Békés-tarhosi Zenei Napok.

A fanfár elhangzása után, a BÉTAZEN teltházas nyitóhangversenyének kezdéseként, Kálmán Tibor, Békés város polgármesterének ünnepi gondolatai nyitották meg a két hétig tartó zenei programsorozatot.

A korábbi évekhez híven, az est főszereplője ez alkalommal is a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar volt. Az est karmestere Somorjai Péter, szólistája pedig Somogyi Júlia fuvolaművész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának oktatója, a Szegedi Szimfonikus Zenekar I. fuvolása volt.

Műsorukban három zeneszerző műve csendült fel. Elsőként a Szemiramisz, Rossini utolsó olasz operája, folytatásként Karl Reinecke német komponista és karmester D – dúr fuvolaversenye, a koncert zárásaként pedig Léo Delibes francia zeneszerző Coppelia – szvitje.

A komolyzenei előadás végén Deákné Domonkos Julianna asszony, Békés város oktatási és kulturális tanácsnoka mondott pohárköszöntőt.