Navigáció

Vasárnap délután, az utóbbi évek hagyományának megfelelően, a békési református templomban került megrendezésre a XLVII. Békés-tarhosi Zenei Napok egyik leglátványosabb programeleme, a Kórustalálkozó.
Mint ahogy Molnár Máté, a békési református egyház vezetőlelkésze a találkozó kezdéseként elmondott köszöntőbeszédében említette, idén nagykorúvá vált a Kórustalálkozó, mivel immár a 18. alkalommal került megrendezésre.
Már a kezdetek óta a találkozó művészeti vezetője, Sebestyénné Farkas Ilona, karnagy, aki maga is az egykori tarhosi legendás hírű Énekiskola diákja volt, akit a békésiek közül is sokan Mona néniként tisztelnek és szeretnek. Szintén 18 éve, a találkozó állandó résztevőjeként, Békésre érkezett a Mona néni által dirigált budapesti Hunyadi Véndiák Kórus. Rajtuk kívül még három kórus fogadta el a meghívást, így a találkozó műsor-összeállításában négy kórus magas színvonalú előadásában gyönyörködhetett a közönség.
Elsőként a budapesti Hunyadi Véndiák Kórus állt fel a dobogókra. Másodikként a Kocsorné Krizbai Anna által dirigált Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kibővített Kórusát hallhatták. Az óvónő maga is Mona néni egykori békési tanítványainak egyike volt.
Ezt követően Vili Balázs karnagy dirigálásával a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa lépett fel, majd a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara, békési származású karnagyuk, Pocsai Mária vezényletével, aki szintén Mona néni egykori békési tanítványa volt.

A kórustalálkozó záró műsorszámaként, Sebestyénné Farkas Ilona karnagy vezényletével, Szokolay Sándor: Áldjuk Isten nagy kegyelmét című kórusműve csendült fel az egyesített összkórus előadásában.
Hangszeren közreműködtek a békési Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola tanárai: Kovács Gabriella – zongora; Lipcseiné Timkó Sára – fuvola; Demjén Gábor – klarinét, Bohus Andrásné – hegedű; Litauszkiné Püski Melinda – cselló.
A nap a Dübőgő Étteremben egy közös vacsorával zárult, ahol a kialakult baráti légkört mintegy megkoronázva, ismét dalra fakadtak a kórusok.