Navigáció

Vasárnap délután zsúfolásig megtelt a Békés Városi Kulturális Központ színházterme, ami egyáltalán nem volt meglepő, hiszen ezen a napon került sor a XLVII. BÉTAZEN záró rendezvényére, a Belencéres Gálára, mely már a korábbi években is hasonló érdeklődésre tartott számot.

A Békés Megyei Príma Díjas és a Civilek a Városért Díjjal is kitüntetett Belencéres Néptáncegyüttes ez alkalommal sem okozott csalódást a nézőknek, akik a több mint két órás műsoridőben betekintést kaphattak a Kárpát-medence káprázatosan gazdag táncos örökségébe.

Kálmán Tibor, Békés város polgármesterének BÉTAZENT záró beszédét követően, az est folyamán színpadra lépett a Belencéres Néptáncegyüttes és annak utánpótlás csoportjai, a Szarkaláb együttes és az Eleki Román Hagyományörző Táncegyesület. A muzsikaszóról, a Talléros Együttes gondoskodott. A műsort szerkesztette Okányi Mihály, a Belencéres Néptáncegyüttes művészeti vezetője.

Az együttes tánckarvezetői, Simonné Csapó Magdolna és Földesi Márton. Az utánpótlás együttesek vezetői Mahovicsné Ladányi Anita és Földesi Márton néptáncpedagógusok.

Ezzel a sodró lendületű, nagy sikerű Néptánc Gálával nem is záródhatott volna méltóbban a XLVII. Békés-tarhosi Zenei Napok rendezvénysorozata.