Navigáció

Tisztelt Kollégák, kedves Szülők, ifjú Muzsikusok!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy ebben az évben ismét megrendezésre kerül Békésen a Nemzetközi Vonószenekari Tábor és Kurzus, a XLVIII. Békés-tarhosi Zenei Napok keretében. A tábor június 29-én, szombaton kezdődik. A tábor ideje alatt a zenei napok programjait a résztvevők ingyen látogathatják. A szakmai tábor július 04-én csütörtökön, a hagyományos záró hangversennyel ér véget.

A résztvevők napi tevékenysége a város központjában található Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskolában zajlik. A szállás a közeli kollégiumban, az étkezés étteremben történik.

Országszerte számos zenei tábor várja nyaranként az ifjú muzsikusokat, de ezek közül is kitűnik tartalmasságával, sokszínűségével ez a vonószenekari tábor, amely több évtizedes múlttal büszkélkedhet. A zenekari tábor keretében lehetőség nyílik egyéni hangszeres órák igénybevételére is. Ezeket a tanulók a délelőtti és délutáni zenekari szólampróbák, összpróbák ideje alatt egyéni megbeszélés szerint látogathatják. Nagybőgőn játszó fiatalokat is szívesen látunk, bár számukra nem tudunk egyéni órákat biztosítani, ők elsősorban a zenekari, kamarazenei produkciókban kaphatnak szerepet.

A táborban reggeltől estig igényes, tartalmas, a résztvevők egyéni teherbírásához alkalmazkodó szakmai munka folyik, hangok töltik be a művészeti iskola utolsó szegletét is, a zenéről, a muzsikálásról szól minden. Az esti programok hivatottak oldani a nap fáradalmait.

Minden estére jut valami érdekesség, ami próbára teszi a tudást, kreativitást, de mindemellett a rekeszizmokat is. A tábor szokásai szerint a szobák csapatokba szerveződnek, és már a szombati „bemutatkozó esten” minél szellemesebben, ötletesebben kell bemutatkozniuk a gyerekeknek. A produkciókat a tábor kurzusvezetői, tanárai értékelik.

A hatnapos szakmai tábor díja 65.000 Ft/fő, amelyet minimum 20 fő jelentkező esetén tudunk megvalósítani.

Minden kérdésre szívesen válaszol Bagoly László – művészeti vezető a zeneszbagoly@gmail.com email címen, vagy a 06/30/423 5951-es telefonszámon.

A jelentkezési lap IDE kattintva kitölthető!