Navigáció

Csütörtökön, a kora esti órákban a Békés Városi Kulturális Központ színháztermében ismét felharsant Szokolay Sándor: Tarhosi fanfárja, hírül adva, hogy immár 48. alkalommal kezdetét vette a Békés-tarhosi Zenei Napok.

A sok éves hagyományt ápolva, így idén is a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar volt a BÉTAZEN Nyitóhangversenyének főszereplője, ez alkalommal a békési közönség előtt debütáló Rázga Áron karmester dirigálásával, valamint a világszerte ismert és elismert zongoraművész, Tóth Péter közreműködésével.

A muzsikusok kiváló tolmácsolásában a koncert műsorában két Csajkovszkij remekmű csendült fel, elsőként „A hattyúk tava” – szvitje, majd a b-moll Zongoraversenye, amit az előadás végén hatalmas ovációval hálált meg a zsúfolásig megtelt terem nézőközönsége.

A koncertekben bővelkedő, több mint két hétig tartó zenei programsorozatot Deákné Domonkos Julianna, Békés város oktatási és kulturális tanácsnoka nyitotta meg, a nyitóhangverseny utáni állófogadáson pedig Bagoly László, a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, a Zenei Napok művészeti vezetője mondott pohárköszöntőt.

Sok szeretettel várunk minden kedves zenebarátot a XLVIII. Békés-tarhosi Zenei Napok további programelemeire is, hiszen:” A zene mindenkié”. (Kodály Zoltán)

A BÉTAZEN részletes programja ide kattintva érhető el.