Navigáció

A több évre visszanyúló hagyománynak megfelelően a 2024.06.20. – 07.06. között megrendezésre kerülő XLVIII. Békés-tarhosi Zenei Napok program-összeállítása ez alkalommal is tartalmaz egy olyan kedves kis programelemet, amely kifejezetten a legifjabb korosztály, a gyerekek számára kíván minőségi szórakoztatást nyújtani.

Idén e céllal Rácz Anikó mesemondó – könyvillusztrátor érkezik a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskolába (Békés, Petőfi u. 1.), ahol a „Zenés barangolás a népmesék világában” című interaktív előadásával várja a legkisebbeket és kísérőiket.

Rácz Anikó így ír magáról:

„Pedagógus végzettségem van, s munkám mellett hobbiból kezdtem alkotni, közel három évtizede. Az első önálló kiállításom 2003-ban volt, s azóta sok helyen mutattam be munkáimat. Az idők során többféle ábrázolási technikával ismerkedtem meg, és alkotásaim témáját tekintve is a változatosság jellemez. Festettem tájképeket, csendéletet, portrékat, virágokat és pillangókat, a grafika eszközeivel pedig népies motívumokat, illetve vers -, és meseillusztrációkat alkottam. Négy mesekönyvet illusztráltam, s ebből az illusztrációs anyagból válogatva látható egy tárlat Békésen az Alapfokú Művészeti Iskolában.

“Bihari meseképek” ez a címe annak a vándorkiállításnak mely most egy újabb állomásra érkezik. Néhány éve a Hagyományok Háza mesemondó képzését elvégeztem, s azóta nem csak rajzolom a meséket, hanem el is mondom az érdeklődő közönségnek. Célom az, hogy ne csak a szemet, hanem a fület és a szívet is gyönyörködtessem, (s a múlt értékeiből átadjak valamit a jövő generációjának).”

Az ingyenesen megtekinthető előadás időpontja: 2024. 07. 02. 17:00 óra.

A kb. egy órás interaktív meseprogram során Rácz Anikó egy rövid mesekönyv bemutatóval egybekötve bepillantást ad a “Bihari meseképek “c. vándor- kiállításának tartalmába. Az ezt követő élőszavas, interaktív mesemondása közben fel-felcsendül majd a citeraszó is, s az előadás végén még táncra is perdülhetnek a jelenlévők.

Kicsiket és nagyokat szeretettel várnak erre a mesebeli estére!
A belépés ingyenes!