Navigáció

Múlthét szombatján, a békési református templomban zajlott le a XLVIII. Békés-tarhosi Zenei Napok egyik leglátványosabb programeleme, a Kórustalálkozó.

Kórusával, a budapesti Hunyadi Véndiák Kórussal együtt, immár 19. alkalommal érkezett a rendezvényre a kórustalálkozó művészeti vezetője, Sebestyénné Farkas Ilona, Mona néni.

A program kezdéseként Molnár Máté vezetőlelkész köszöntő gondolatait hallgathatták meg a jelenlévők.

A találkozó során négy kórus magas színvonalú előadásában gyönyörködhetett a közönség. Elsőként a Mona néni egykori tanítványa, Kocsorné Krizbai Anna által vezényelt Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kibővített Kórusa, majd őket követően a Hunyadi Véndiák Kórus állt fel a dobogókra.

A két kórus előadása között Kocsorné Krizbai Anna, aki 40 év óvodapedagógusi szolgálati idő után, ez évben nyugdíjba vonult, áldozatos munkája elismeréseként a Miniszter Elismerő Oklevelét vehette át.

A műsor harmadik fellépője a szintén Budapestről érkező, May Zoltán által vezetett, vegyész, kémikus, biológus kutatókból álló Chemical Singers Énekegyüttes volt. A kórusok egyéni bemutatkozását a Babenyecz László karnagy dirigált Paks Városi Vegyes Kar zárta.

A hagyományoknak megfelelően a program a kórusok közös produkciójával zárult. Ez alkalommal két énekszám is felcsendült. Elsőként Sebestyénné Farkas Ilona karnagy vezényletével a Hunyadi Véndiák Kórus, a Paks Városi Vegyes Kar és a Chemical Singers előadásában az Erkel – Bárdos: „Szózat”-ának vegyeskari átirata, utána pedig Babenyecz László karnagy dirigálásával az egyesített összkórus előadásában a Soli Deo Gloria.

A nap egy közös vacsorával zárult, ahol a ismét dalra fakadtak a kórusok.