Navigáció


Vasárnap délután
fúvóhangszerektől zengett a Békés Városi Kulturális Központ épülete, ugyanis ezen a napon került megrendezésre a XLVIII. Békés-tarhosi Zenei Napok egyik leglátványosabb és egyben leghangosabb programeleme a fúvószenekarok találkozója.

Ez alkalommal négy zenekar és egy mazsorett csoport színvonalas produkcióiban gyönyörködhetett a XI. Fúvószenekari találkozó közönsége.

A Tarhosi Fanfár elhangzását követően a program házigazdája, a Bagoly László karnagy által dirigált Békés Városi Ifjúsági Fúvózenekar és a három meghívott vendégzenekar – a Domokos Balázs karnagy által irányított, a Békéscsabáról érkező Körösparti Junior Fúvószenekar, a Debreceni István karnagy és Szalai Erzsébet által irányított Csorvás Város Fúvószenekara és Majorette Csoportja, valamint a Vágó István karnagy által dirigált Hódmezővásárhelyi Koncertfúvós Zenekar – egymásnak folyton átadva a „szót” csillogtatták meg tudásuk legjavát.

A fúvószene színes palettáját felvonultató műsor-összeállítást (klasszikus indulók, komoly- és könnyűzenei művek, filmzenék, stb.) és közben a mazsorettek bemutatóját nem egyszer vastapssal jutalmazta a lelkes közönség.

A gálaműsort követően a találkozó egy közös vacsorával zárult.